Bevorder veiligheid op de werkvloer met een BHV cursus

maart 26, 2021 0 Door MaxDipper

In Nederland zijn werkgevers verplicht om een veilige omgeving te creëren voor hun personeel en klanten. Werknemers die een BHV cursus hebben gevolgd en dus hulpverlening kunnen bieden bij een ongeval, een brand of een ander incident zijn hier een essentieel onderdeel van. Hieronder lees je meer over hoe jij jezelf of je personeel kunt scholen op het gebied van hulp bieden bij onveilige situaties.

BHV cursus: leer hulp verlenen bij incidenten

Bij een BHV cursus leer je als cursist de basis vaardigheden die letsel en schade bij een ongeval of incident zoveel mogelijk kunnen voorkomen of beperken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan eerste hulp kunnen verlenen in de vorm van reanimeren. Daarnaast leer je hoe je het beste kan handelen in geval van een brand of een ontruiming.

Verschil BHV en EHBO

Wil je je personeel nog breder scholen? Dan kan een EHBO cursus volgen verdieping bieden. Dit is aan te raden als je bijvoorbeeld met kinderen werkt. Op die manier weet je zeker dat als er iets gebeurd, jij goede eerste hulp kan verlenen. Bovendien is het volgen van een EHBO cursus goed voor je zelfvertrouwen. Je weet immers precies hoe je moet handelen bij een ongeval of als iemand iets overkomt. Het verschil tussen een BHV en een EHBO cursus zit hem in waar op wordt gefocust. Bij EHBO in Leiderdorp leer je meer eerste hulp technieken. Bij een BHV leer je ook een brand te blussen of hoe zo snel mogelijk een gebouw te ontruimen.

EHBO cursus volgen: wat wordt er behandeld?

Bij een EHBO cursus volgen komt er meer aanbod dan enkel puur fysieke zorg, zoals bijvoorbeeld wond verbinden of een ziekte herkennen. Je leert ook hoe je rust kan bewaren in een stressvolle situatie. Dit is erg belangrijk als je iemand goed wil helpen. Als je in paniek raakt kan je immers de kennis die je beheerst niet meer toepassen.