Gids voor bindweefselmassage

juni 14, 2021 0 Door MaxDipper

Bindweefselmassage (CMT) is een dynamische oplossing voor pijnverlichting. Het biedt verlichting van pijn door de beperkingen van het lichaam effectiever en efficiënter op te heffen in vergelijking met elke andere massagetechniek. Een bindweefsel massage Zaandam verlicht pijn onmiddellijk zonder overmatige kracht te gebruiken.

Verbonden weefsels zijn zachte weefsels die in elke structuur van het lichaam aanwezig zijn. Deze weefsels beschermen, ondersteunen, omringen en verbinden alle structuren in het lichaam.

Hoe werkt een bindweefsel massage Zaandam?

Het menselijk lichaam bevat een omhulsel van verbonden weefsels. Er worden ‘fascia’ genoemd. Het geeft structurele ondersteuning aan zachte weefsels zoals spieren en pezen, en het skelet. Elk ongeluk, zoals letsel, emotioneel trauma of ziekte, kan een onbalans in het CTM-netwerk veroorzaken. In dergelijke gevallen kan het voorkomen dat de huls vastloopt. Dit kan leiden tot stijfheid, verminderde flexibiliteit, ongemak en pijn in een lichaamsdeel.

CMT is een directe techniek om lengte en flexibiliteit in het spierstelsel te herwinnen. CMT is gezond voor het fasciale netwerk omdat het helpt bij het normaliseren van de weefsels.

Voordelen van CTM

Vrijstelling van voortdurende pijn en stress.
CMT werkt door de aanspanning van spieren. Het verlicht de pijn onmiddellijk. Het verlicht ook de gewrichts- en spierpijn. CMT verhoogt de snelheid van het genezingsproces door ontstekingen te verminderen en de bloedstroom te verhogen.

Het vergemakkelijkt bewegingen en zorgt voor flexibiliteit.
Omdat CMT is ontworpen om de lengte te herstellen en de spanning in de spieren te verminderen, vergemakkelijkt het de beweging en flexibiliteit.

Het verbetert de houding.
Spieren kunnen kleiner worden als gevolg van letsel, stress of ziekte. Dit kan de houding nadelig beïnvloeden. Door de omvang van de fascia te herstellen, helpt een bindweefsel massage Zaandam bij het verbeteren van de houding.

Zorgt voor gemoedsrust.
Massage helpt bij het verlagen van het niveau van stresshormonen en verhoogt tegelijkertijd het niveau van ‘feel good’-hormonen zoals dopamine, endorfine en serotonine.