Pallets

maart 29, 2021 0 Door MaxDipper

Er is een verschil te benoemen tussen de ene pallet en de andere. Vaak heeft dit te maken met de vorm of de grootte te maken. Maar ook heeft het wel met kwaliteit te maken. Er wordt vaak gedacht hoe duurder een pallet is, hoe beter deze wel zou zijn. Maar de vraag die je eigenlijk zal moeten stellen is, waarvoor heb ik een pallet nodig? Is het om bijvoorbeeld wat spullen neer te zetten op een vaste plek, wil ik het gebruiken om zaken te versturen? Welk gewicht moet een pallet kunnen dragen? Allemaal vragen die belangrijk zijn bij je keuze.

Goedkoop of duurkoop?

Er wordt vaak gezegd dat goedkope pallets dus minder kwaliteit hebben en daarmee dus eigenlijk duurder zijn dan een duurdere variant. Niets is echter minder waar. De prijs van de pallet zegt allang niets meer over de kwaliteit. Een pallet is tegenwoordig ook vaak een wegwerpartikel geworden. Je verzendt je product op een pallet en vraagt deze pallet niet meer terug wat vooral logistiek tot veel voordelen kan leiden. Waarom zou je dit dan doen met een hoogwaardige pallet die je meerdere keren kan gebruiken? Maar ook een pallet die bij dit plaatje past, heeft voldoende kwaliteit.

Maten van pallets

Een pallet heeft vaak een aantal standaardmaten qua afmetingen. Dit heeft vooral voordelen bij het transport en bij de opslag omdat je exact weet, welke maat je krijgt en dus dit zo efficiënt mogelijk kan opruimen of opstapelen. Maar als je nu iets wil versturen wat een andere maat heeft, is het wel zo prettig om een pallet te hebben die bij je product past. Bij een goedkopere variant van een pallet is het aanpassen naar maatwerk voor je product goedkoper dan als het om een duurzame pallet zal gaan. De industrie en de handel op dit gebied hebben er ondertussen voor gezorgd dat maatwerk steeds meer toegepast wordt, waarbij je als klant het meest profiteert.